tiistai 22. syyskuuta 2009

Koulutusta ja matka alkaa

17.Heinäkuuta

Saapuessani varusteineni vanhalle vesitornille, oli sen ympäristö kun jostain elokuvasta. Suuria kontteja ja parakkeja, paljon varusteita ja kulkuneuvoja oli siistissä rivissä odottamassa käyttöä. Huomasin että muutamissa konteissa oli merkintä Suojapukuja ja säteilymittareita, josta älysin ettei matka ollut aivan tavallinen. Menin muiden värvättyjen joukkoon kuuntelemaan mitä kerrottavaa armeijan herroilla oli meille.

"Tilanne on nyt se että emme todellakaan tiedä mitä siellä suurella atomiaavikolla on joten varustaudumme sen mukaan. Jokaiselle tulee työkalijen ja suojavarusteiden lisäksi konetuliase jolla puolustaudutaan. Myös kulkuneuvot on suojattu panssarilla ja lyijyllä säteilyä vastaan, ja niitä käytämme matkaamiseen yli aavikon. Kuten jokainen varmaan tietää emme voi taata ettei sillä ole vaarallista, ja että kaikki tulevat ehjänä takaisin. Varsinkin suuren metallisen kiekon ympäristöstä emme ole edes satelliiteilla saaneet mitään uutta tietoa, koska tuntuu että kiekko ei anna läpäistä kaikuluotaussäteitä."


Kuuntelin kiinnostuneena kertomusta, jossa eversti kävi lävitse kaikki varusteet mainiten erityisesti uudentyyppisen säteilyilmaisimen ja liikkeentunnistimen risteytyksen, jota saattaa tarvita mikäli suurella aavikolla on jotain jollain tavoin elävää, mutta myrkyllisen säteilyn saastuttamaa elämää. Ajoneuvot vaikuttivat päällisin puolin normaaleilta armeijan kulkuneuvolilta, mutta niissä oli myös muutamia erikoisuuksia: esimerkiksi renkaina olivat täysteräksiset kumupäällysteiset renkaan, siitä syystäettei kukaan voinut olla varma mitä siellä aavikolla oli, ja lisäksi säteilyn takia ei varaosia voida kuljettaa mukana niin paljoa.

Seuraavaksi koulutuksen osuus... Koulutuksessa perehdyttiin lähinnä varusteiden käyttöön, ja oman erikoisalan selventämiseen muille jotka olivat lähdössä mukaan. Itsestäni kerroin että olen mukana tietoliikenne, tietotekniikan ja elektroniikan edustajana. Lisäksi kävin läpi sen miten säteily vaikuttaa elektronisiin laitteisiin, ja kerroin että voimakas säteily voi tuhota laitteita. Lisäksi kerroin havainnoinstani että tietoliikennereititykset ovat palanneet takaisin vahoille reiteille, jotek olivat avoimena enne sotaa, joten joku tai jokin on korjannut reititykset.


Armeijan edustana mukaan heillä oli myös samansuuntaista tietoa, ja se oli eräs syy miksi minut oli otettu mukaan tähän, koska piti myös selvittää onko ihminen tai vastaava korjannut reititykset, vai valehteleeko uusi neuroverkko, ja väittää niiden olevan kunnossa, vaikka todellisuudessa niitä ei ole. Kerroin myös että olin tutinut reittitietojen perusteella että ping-paketit menivät perille eivätkä kaikuneet takaisin jostain tietystä reitittimestä.


Koulutus kesti muutamia päiviä, jona jölkeen oli lähtö kohti entisen saksan raunioita, josta siirrymme suojatuissa ajoneuvoissamme tutkimaan mitä autiomaa oikeastaan sisältää, sillä talvella tutkiminen on mahdotonta lumen takia....

Ei kommentteja: