keskiviikko 24. lokakuuta 2007

Päivä 3 - Tilanne muuttuu

11. Kesäkuuta

Kummasti tilanteet muuttuu.. Aamulla kun avasin tv:n ennen töihin menoa kehotettiin ihmisiä varautumaan siihen että elintarvikkeiden jakelu voi katketa, sillä Venäjä ja Yhdysvallat ovat sanoneet että ei tarvita enää paljoa niin alkaa sienipelvet kohoilemaan... Hrr.. Pisti hiukan pelottamaan, vaikka tämä ei tullut varmaan kenellekkään yllätyksenä... Ei ole kiva asua eu:n itäsimmässä maassa, varsinkaan tässä tilanteessa..


Töihin mennessä kuuntelin autossa uutisia, ja ne kertoivat ihan yhtä karua kieltään asiasta.
Ihmisiä kehotettiin varaamaan kotiin pariksi viikoksi elintarvikkeita ja vettä, sekä varaamaan joditabletteja mahdollisen iskun aiheuttaman saastepileven takia. Nyt alkaa todella pelottaa.. Tein työni sekavissa tunnelmissa, ja ajattelin tulevaa, ja että onko sitä enään.

Päästyäni töistä, ajattelin ottaa neuvosta vaarin ja hakea ruokaa ja muita tarvikkeita.

Koin pienoisia kauhun hetkiä mennessäni lähimarkettiin. Näkymä oli kun painajaisesta, ihmiset tyhjensivät paniikissa kauppaa, ja ryntäilivät sinne ja tänne.

Onnistuin jotenkin hakemaan tarvittavat tavarat kaupasta, joskin kauppa alkoi olla aika tyhjillään tuon paniikinomaisen ostoryntäyksen takia, tai pitäisikö sanoa yhjennysryntäyksen takia, sillä aika harva pysähty maksamaan ostoksiaan, eikä vartoilla ollut mahdollisuutta ottaa kaikkia kiinni...

Hankin seuraavaa:

Elintarvikkeita 14 päiväksi ( Se mitä oli saatavilla)
Vettä 14 päiväksi
paristoja
makuupussin
purkin ja pullonavaajan
sitomistarvikkeita (pari ea laukkua)
hengitys suojaimia (varmuuden vuoksi)
Kannellisia laatikoita
Polttoainetta
paristo radion.

Yritin päästä mahdollisimman nopeasti kotiin silliä tilanne oli kaoottinen ja pelottava.
Kun pääsin kotiin suljin oven ja huokaisin helpotuksesta todetesssani olevani ehjänä ja kaikki hankkimani tavarat mukanani kotona.

Huomasin postin tulleen, ja mainosten ja muitten tarpeettomien lippulappujen joukossa oli virallinen väestönsuojelu- suojaudu ydinasteelta kirjanen, jossa oli ohjeita miten suojaudutaan
ydiniskun mahdollisilta haitoilta.

Ihmettelin suuresti tuon kirjasen tarkoitusta, sillä ainut miltä voi suojautua on laskeuma, ei muulta, paineelta ja lämpösäteilyltä voi suojautua, henki menee jokatapauksessa.

Lueskein kirjasen läpi, ja laitoin sen kierrätyspaperilaatikkoon, ei siitä apua ole tosi tilanteessa.

Lähtiessäni lenkille, huomasin kellarin oven olevan auki, ja ovessa lappu:

Ole hyvä ja tyhjennä häkkivarastosi mahdollisimman pian, tila tarvitaan väestönsuojelutarkoituksiin.

Ajattelin että tyhjennän sen häkin tänään, mutta sitten muistin että se on täynnä vanhaa romua, joten se olisi huomisen, varsin harvinaisen, vapaapäivän heiniä....


Ei kommentteja: