maanantai 29. lokakuuta 2007

Päivä 7 - Suuria muutoksia

22. Kesäkuuta

Tänään tuli postista jo toinen suojaudu ydiniskulta kirjanen, mutta tällä kertaa oli kirjoitus asu erittäin pelotteleva, joten ilmeisesti ihmiset eivät ole ottaneet edellsitä kovin vakavasti....

Keittelin aamulla kahvia, ja luin, ihme kyllä,uutta lehteä. Ei olltu saanut sitä moneen viikkoon, joten ihme että se julkaistaan edelleen.

Päiväpostin mukana tuli virallinen kehotus vapaaehtoiseen evakuointiin alaviitteellä aikaa on enää muutamia päiviä, jonka jälkeen siirrytään pakko evakuointiin kohti itä- ja pohjois-suomea.
Tästä voidaan siis päätellä että viranomaiset olettavat saatevirtojen tulevan lännestä ja etelästä, ei niinkään idästä.

Tämähän pistää jo liikettä myös minun lahkeeseen, joten kasasin hankkimani tarvikkeet, sekä vaatteita ja muita tavaroita, ja pakkasin ne autooni ja lähdin ajelemaan kohti itää.

Ajaessani alas ramppia näin kotikaupungin tilanteen koko kauheudessaan, kaupat oli tyhjenentty, ja suuria tulipaljoa riehui joka paikassa, suurissa, usean sadan kerroksen kerrostalosissa, joissa palo oli alkanut alhaalta, ja joka oli levinnyt kerros kerrkoselta ylöspäin, jättäen jälkeen mustan ja palaneen rangan suuresta talosta. Ajattelin että miten ihmiset ovat selvinneet, mutta totesin ettei tainnut olla eloonjääneitä, sillä palokunnat oli komennettu suojautumaan kalustoineen, ja ihmiset olivat omillaan tuon asian suhteen.

Kaupungin rajalle saapuessani, oli tarkastuspisteeseen muodostunut jonkinmoinen ruuhka, johtuen jonku ylittäjän epäselvyydestä.

Itse kaivoin ajokortin ja rajakortin esiin, ja kun vuoroni tuli, esitin ne virkailijalle luukulla.
"Minnes matka?" uteli virkailija. "Kohti itää, jonnkkin kymenlaakson-etelä karjalan tienolle" totesin virkailijalle saatuani paperini takaisin ja jatkaessani matkaa.

Ihme hiipparointia ja utelua.. Pitävätköhän ne kirjaa minne kukin menee kun kaikilta kysyvät..

Ajellessani läpi maaseudun kohti, yllätys yllätys, vanhaa kotiani aitomäessä, kuuntelin radiosta uutisia.. Tilanne keski-euroopassa oli käynyt aivan mahdottomaksi. Itä-saksa oli siirtänyt kaikki joukkonsa lännen rajalle, ja lisäksi Varsovan liitto oli tuonut satoja ydinaseita puolaan ja unkariin. Usa oli omalla maallaan vetänyt kaikki rajansa kiinni, ja nostanut hälytystilan korkeimmalle tasolle, ja lisäksi presidentti on siirtynyt ydin iskun kestävään linnakekeseensa hallituksen kanssa.

Ahdistus maailamalla oli siis käymässä mahdottomaksi, ja näikö olisi että kaukoidän tapahtumat olisivat se kuuluisa "leimahduspiste" jolloin asiat karkaavat lopullisesti käsistä.....


Ei kommentteja: