sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Päivä 18 - Kevät saapuu

15.kesäkuuta

Ensimmäinen ydintalvi oli sitten takana, ja ensimmäinen ydin kevät ja kesä edessä.
Oli ilma sen verran lämmennyt että ilmeisesti jotekin saatiin jopa kylvettyä jäisille pelloille, mutta satotoiveet olevat perin alhaalla. Viranomasiten tavoite olikin ainaostaan turvata ihmisten eläminen seuraavaan kesään, eikä niinkään kerätä suuria varastoja.

Maailmalla olievat saastee taharventaneet väestöjä varsin rajusti, joten ruokittaiven määrä oli laskenut jopa 2-3 miljaridlla. Suomen väestöstä oli saateiden ja pakkasen vaikutuksesta kuollut vain n. 200000-300000 ihmistä. Suhteessa siis selvittiin vähällä.

Sen tiedon mukaan jonka olin saanut, olisi viranomasiten määräyksestä maanviljeliöille toimitettu suhteellisen suuria määriä lannotteita, siemeniä, ja polttoaineita jotta pellot saadaan kylvettyä. Mutta se mitä pelloille oli kylvetty ei olltu tarkkaan tiedossa, sillä tieto olisi voinut olla liian kohtalokasta, ja johtaa ihmiset varastelemaan siemeniä niiden noutopaikosta. oman epäilyksnei perusteella saatoin kuvitella että pellot tuottaisivat ainakin perunaa ja joitakin vilajakasveja. Lisäksi elämille oli viljelty heinäkasveja rehuksi jotta lihaa ja maitoa olisi saatavilla.

Mutta mitään tietoa siitä tultaisiinko lämmityslinjoja avaamaan ei ollut tullut ensitietojen jälkeen.
Ilmeisesti viranomaisilla oli liikaa muuta tekemistä kun korjata ne.

Omat puuhani olivat tuottaneet sen verran tulosta että saatoin kuunnella monia amatööriradioita uudella antennillani, ja kuuluvuus oli suhteellisen hyvä, vaikka säteily olikin aika voimakasta.. Liäskis olin alkanut valmistautua esikuussa olevaan aavikkomatkaan tekemällä muutamia laitteita jotka auttaat suunnistamisessa.

Ei kommentteja: