tiistai 20. marraskuuta 2007

Päivä 9 - Erilainen juhannus

26. Kesäkuuta

On vähän hullunkurista että täällä suomessa vietetään keskikesän juhlaa, ja katsellaan - ei juhannuskokkoja, vaan Kaupunkien palamista sodan tuiskeessa. Muutamia suurvaltojen ohjuksia oli harhautunut myös pohjolaan, esimerkiksi ruotsiin ja norjaan, tehden massiivista, joskin paikallsita tuhoa alueella jonne se oli osunut. myöskään suomi ei ollut säästynyt, mutta onneksi aseen koko ei ollut kun 10 kt, joten tuho oli onneksi erittäin vähäistä, ja koska ase laukesi Ahvenanmaan yllä, ei manner suomeen tulut kuin vähäisiä sätilyarvojen kohoamista. Lisäksi pimeys on yllättäen alkanut laskeutua, ja vielä näin keskellä kesää. Lienee valtavien savu ja pölypilvien syytä. Iltaisin kun katselee taivaanrantaa, näkyy punaista kajoa etelätaivaalla, joka kertoo suurista paloista euroopan suurissa, jopa 100 miljoonan asukkaan kaupungeissa.

Kukaan ei ole pystynyt vahvistamaan mihin kaupunkeihin on isketty, tai että mitä tuhoja on tullut, sillä kaikki yhteyden manner eurooppaan ovat poikki. Ainaostaan aasian ja yhdysvaltojen yhteydet tomivat, mutta siellä ei kerrota euroopan tapahtumista, vain japanin tapahtumista.

Ilmeisesti säteilyarvot eivät ole kohonneet niin paljoa että tarvitsisi jatkuvaa suojautumista, sillä viranomaiset ovat vasta seurantavaiheessa, vaikka ahvenanmaasta tulikin ydinjätetunkio.

Ruotsissa ja muissa pohjoismaissa ei ole asiat aivan yhtä hyvin. Ruotsiin, norjaan ja tanskaan on pudonnut useampia suuria, 100-300 kt:n ydinkärkiä ja etelä-ruotsi, kaakkois-norja ja tanska kokonaisuudessaan ovat valtavien saate ja pölypilvien peittäminä, ja lisäksi ihmisiä on siirrelty naapurimaihin, ja muilla alueilla on annettu suojautumismääräys n. 2 viikoksi...

Tv on ollut pimeänä iskujen alusta alkaen, koska eteläsuomen lähettimet kait kärähtivät EMP pulssien voimasta. Radio ja netti toimivat jotenkin, sillä aasian ja usa:n yhteydet toimivat.
Lisäksi jotkin radioamatöörit ovat saaneet yhteyksiä eurooppaan, ja ovat saaneet jotakin tietoja toisilta harrastajilta. Mutta mitään virallisia tietoja ei tässä vaiheessa ilmeisesti tulekkaan saataville...

Ei kommentteja: