torstai 13. joulukuuta 2007

Päivä 15 - Puhetta ilmastonmuutoksesta, ja suunnitelmia kevääksi

10.Elokuuta

Olen pohtinut pitkin viikkoa mitä vaikutusta tällä sodalla on herkkään ilmastoomme, ja koko ekosysteemiin maapallolla. Mitä suuret saate ja pölymäärät tekevät ilmakehälle, kasveille ja eläimille.

Saati sitten mitä ensimmäinen ydinkevät tuo tullessaan, ja millaiseksi maailma muodostuu vuosien saatossa. Myös millaisia tapahtumia tulee muodostumaan tuonne keskieuroopan ydinaavikolle, mitä siellä elää, ja miten. Hrr.. Pelkkä ajatuskin kammottaa, sillä siellähän voi olla vaikka ja mitä.. Onneksi suomi oli säästynyt suhteellisen hyvin saasteilta, ja täkäläiseet eläimet olivat tottuneet lumeen ja pakkaseen, joten ne olivat edes jotenkin turvassa.

Lähdin keräilemään puita metsästä paksuissa ulkovaatteissa mittarin osoittaessa -43 asteta.

Tullessani takasin, oli tien varteen pysäköity vieras ajoneuvo, a sisältä kuului puheen sorinaa.
Mennessäni sisään oli siellä tuttuja. Serkkuni oli lähtenyt kaupungista ja tullut meille, sillä hänellä ei lut muutakaan paikkaa minne mennä.


Uutisissa puhuttiin että sodan osapuolet olisivat pääseet sopimukseen sodan loppumisesta, ja Kiinakin olisi antanut periksi ja lopettanut sotatoimet, sillä koko pallo oli peittynyt sankkaan pöly ja saastepilveen niin että jopa päiväntasaajalla satoi lunta, ja eläimet kuolivatr kylmyyteen osassa paikoista.

Pohdin tuon seurauksena mitä tulisi tapahtumaan kun kevät saapuu, lämpenisikö ilma päiväntasaajalla niin paljoa että siellä olisi edes jotenkin lämmintä?

Olin tehnyt päätökseni että aijon tavalla tai toisella selvittää että mitä oli tapahtunut, tai ei ollut tapahtunut. Tosin... Tällä hetkellä tuo oli aivan mahdotonta, sillä paksun lumipeitteen, ja karmean pakkasen takia tuommoisen retken tekeminen olisi täysin mahdotonta, sillä se vaatii että lumet oat sulaneet edes osin pois jotta pääsee teillä liikkumaan. Lisäksi tarvitsisin myös muita ihmisiä auttamaan tutkimuksissa minua. Tämä retki tulisi suuntautumaan eurooppaan, josta se totuus sitten löytyisi...


lisää tietoa mitä olen uutisista kuullut, on se että suomessa olisi harkinnassa että helsingissä pokki olevat lämmityslinjat avattaisiin kevään aikana että ihmiset pääsevät takaisin koteihinsa juhannukseen mennessä, tai kun huoneistojen lämpötila on n. +15 astetta. Lisäksi valtio aikoo aloittaa kaupunkien peruskunnostuksen, jossa palannet talot puretaan pois, ja tilalle rakennetaan uusia. Sitä en tiennyt oliko oma kotitaloni vielä hengissä, vai oliko sekin puretavien listalla. Talven aikana tulee kuulemma lista kohteista toka puretaan.

Ei kommentteja: